Niemand zit op je te wachten

Ik hoor mensen dat soms wanhopig uitspreken. En dan kan ik alleen maar bevestigen. Niemand zit op jou te wachten.

Ondernemen is geen job. Je solliciteert niet. Je wordt niet betaald. Je wordt niet gekozen. Het is een keuze. Een actieve keuze. Het gaat over het toevoegen van waarde aan een groter geheel op zo’n manier dat je er trots op bent. Door te doen wie je bent. Op bepaalde momenten lijkt het wel de kortste weg naar een existentiële crisis, lees ik in “Zinzoekers” van Rudy Vandamme. Want jij bent helemaal voorbereid, je talenten zitten klaar, je voorbereiding is gebeurd, je kent je ideale klant, je hebt de concurrentie in kaart gebracht, je plek gekozen in de markt, je weet welk verschil je wil maken en hoe je daarvoor eerlijk vergoed wordt. Maar alleen: de klanten komen niet. Want niemand zit op jou te wachten. Maar het probleem zou wel eens het omgekeerde kunnen zijn. Jij zit op je klanten te wachten. En vanzelf komen ze meestal niet.

Dus ondernemen houdt dan ook de ontwikkeling in van jezelf te durven tonen, met de twee voeten stevig op de grond, een warm hart, een koel hoofd en de borst vooruit. En als je dit lang genoeg doet, gekoppeld aan doelgerichte actie, beginnen de klanten wel vanzelf te komen.

Maar doelgerichte actie betekent meer dan in beweging zijn. Onderzoeken, nadenken, vergelijken, documenteren, leren, ontdekken, beschrijven, je website bouwen, je portfolio samenstellen, je social media opvolgen zijn allemaal elementen van in beweging zijn. Die vorm van in beweging zijn wordt het best aangevuld met doelgerichte acties. Met focus en een meetbaar eindresultaat. Het is in de constante dynamiek tussen voortdurend in beweging zijn en regelmatige doelgerichte actie dat de resultaten worden geboekt. En de klanten bij je komen aankloppen.

Wat is jouw manier van in beweging zijn? Wat zie jij jezelf voortdurend doen dat te maken heeft met het uitbouwen van je activiteiten? En wat zijn de doelgerichte acties die je recent ondernam? Of die je plant binnenkort uit te voeren? Hoe zal je het resultaat meten en welk resultaat hoop je te behalen?

Duwtje nodig? Registreer voor het peer-to-peer traject “Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers” dat begin september start in Gent. Er is nog plaats voor jou. Welkom!

Henri Cartier Bresson
Robert Doisneau
Robert Doisneau
Vivian Maier

8 reacties op “Niemand zit op je te wachten

  1. Dank je Carole, fijne dag!

 1. Schoon Charlotte, net wat ik nodig had :-)!

  1. Ah goed Angélique, graag gedaan en bedankt voor je feedback xxx

 2. Dankjewel Charlotte
  Mijn plannen
  Voorstelling gedichten
  Theatermonoloog
  Niemand zit op mij te wachten
  Ik wacht op hun en ze zijn zo welkom

  1. Mooie plannen Marleen, ik hoop dat je publiek weet hoe welkom ze zijn bij jou. Succes! Charlotte

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *