Loopbaancheques

Ben je op een keerpunt aanbeland en wil je tijd maken om de balans op te maken? Of heb je het gevoel dat je je wil heroriënteren? Heb je graag reflectie bij een kritisch moment? Of geloof je nood te hebben aan een nieuwe uitdaging? Of hoop je jouw verhaal terug te vinden dat je onderweg verloren bent? Dan is loopbaanbegeleiding wat je nodig hebt. Zowel als (solo-)ondernemer (zelfstandige, freelancer, zaakvoerder) als werknemer.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding helpt je niet alleen bij het in kaart brengen van jezelf en jouw talenten. Maar het zet jezelf met visie achter het stuur van jouw loopbaan. Dit doen we aan de hand van een individuele begeleiding waarbij gesprekken, denkoefeningen, huiswerk, actiepunten en wie weet, misschien wel een museumbezoek horen. Ik hanteer een pragmatische aanpak, telkens met de blik vooruit en met een gemeenschappelijk doel als richtingwijzer. De begeleiding omvat een combinatie van interactie, reflectie en actie. De loopbaanbegeleiding mondt uit in een duidelijke visie van jou over het vervolg van je loopbaan, afgestemd op je talenten. En een bijhorend actieplan.

Wat zijn loopbaancheques?

Loopbaancheques zijn een steunmaatregel van de Vlaamse Overheid voor het volgen van loopbaanbegeleiding via een erkend centrum. Sinds september 2019 heeft Ziezo. (Charlotte De Mey) het mandaat tot erkend loopbaancentrum behaald. De cheques zijn te verkrijgen via de website van de VDAB en zijn zowel voor (solo-)ondernemers (zelfstandigen, freelancers, zaakvoerders) als werknemers bedoeld.

De belangrijkste voorwaarden om gebruik te maken van loopbaancheques

 • Op het moment dat je een loopbaancheque aanvraagt, ben je professioneel actief
  (in loondienst of op zelfstandige basis, deeltijds of voltijds, in loopbaanonderbreking of tijdskrediet, opzegtermijn of ziekteverlof).
 • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt de voorbije 6 jaar nog geen loopbaancheques van de VDAB ingezet.
 • Je woont in Vlaanderen. (Woon je in een andere lidstaat van Europa: dan heb je wel recht wanneer je werkt in Vlaanderen of Brussel. Woon je in Wallonië: dan heb je enkel recht wanneer je woont in Wallonië en wanneer je verhuisd bent vanuit een ander land/lidstaat van de EU/EER en werkt in Vlaanderen of Brussel.)

Voldoe je aan deze voorwaarden, dan heb je recht op twee loopbaancheques: de eerste voor 4 uur begeleiding en de tweede voor 3 uur begeleiding. Per cheque betaald je 45 € aan VDAB. Wat neerkomt op 7 uur loopbaancoaching voor slechts 90 €.

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding?

 • Je belt naar het gratis nummer 0800 30 700 of je surft naar de website van de VDAB om je eerste loopbaancheque aan te vragen. Nadat je je geregistreerd hebt (contactgegevens en rijksregisternummer) zal de VDAB onderzoeken of je recht hebt op de loopbaancheques. Zo ja, ontvang je een betalingsopdracht.
 • Na het uitvoeren van de betalingsopdracht van 45€ aan de VDAB ontvang je jouw loopbaancheque per mail.
 • Je stuurt jouw digitaal ontvangen loopbaancheque door per mail naar je coach of brengt die mee ten laatste op het tweede gesprek. Afspraken met Charlotte worden gemaakt via de automatische afspraakplanner.
 • Voor één loopbaancheque betaal je 45 € aan VDAB. De eerste cheque is goed voor vier uur begeleiding. Je kan slechts één loopbaancheque per keer bestellen.  Nadat je de eerste 4 uur loopbaanbegeleiding achter de rug hebt, kan je een tweede loopbaancheque bestellen voor 3 uur begeleiding. Je kan dus kiezen voor een traject van 4 of 7 uur.
 • Na de eerste vier uur (cheque 1) hebben we samen jouw doel geformuleerd en een bijhorend persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt. Tijdens de laatste 3 uur (cheque 2) werken we toe naar een persoonlijk actieplan.
 • Aanpak: persoonlijke gesprekken, voor te bereiden werkdocumenten, oefeningen en vragenlijsten. En eventueel een museumbezoek of wandeling in de natuur.
 • De loopbaancheques zijn een subsidie op persoonlijke naam. Dit staat los van je werkgever of teamleider als je die hebt. Deze worden dan ook niet op de hoogte gebracht van jouw loopbaanbegeleiding. Tenzij je hier zelf actie voor onderneemt.
 • Met klachten over het verloop of de kwaliteit van de loopbaanbegeleiding kan je terecht bij Charlotte De Mey, zaakvoerder van het loopbaancentrum Ziezo. Dit mag op 0473 23 09 75 of info@charlottedemey.be

Kom je niet in aanmerking voor loopbaancheques?

Geen nood, we bekijken hoe we tot de nodige inzichten en actiepunten kunnen komen op jouw tempo en binnen jouw budgettaire mogelijkheden.

Meer informatie?

Een eerste afspraak maak je via de automatische afspraakplanner. Heb je een vraag, contacteer me vrijblijvend op +32 473 23 09 75 of via info@charlottedemey.be.

Ook in samenwerking met:

"Het gaat niet over jezelf veranderen in functie van de markt, maar wel over het benaderen van jouw markt in functie van wie jij bent."

Meer info over het boek

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang tweemaandelijks inspiratie in persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers en leiders.