Op ieders succes!

Hoe zit het met jou en succes? Loop je er wild van, of ben je er stiekem bang voor? Druipt het van je af of ben je een meester in bescheidenheid? En voelen die toppers, hoe succesvol ze ook zijn, zich altijd even goed bij hun “succes”? Dit houdt me bezig in mijn zoektocht naar mijn vorm van succes.

Succes bestaat in vele maten en gewichten. Je kan er ontelbaar veel parameters voor bedenken en er uren over doorpraten. Het kan je motiveren en het kan je blokkeren. Dus ben ik maar even gaan kijken wat mijn idolen erover zeggen.

David Bowie, die momenteel gevierd wordt met een overzichtstentoonstelling “David Bowie is” van zijn carrière in het Victoria & Albert museum te London, liet ooit het volgende van zich optekenen:

“I’m an instant star. Just add water and stir. I’m not a prophet or a stone aged man,

just a mortal with potential of a superman.”

Hij is een man die gelooft in zijn mogelijkheden en daar voluit voor gaat. Ook nu met zijn comeback album “The Next Day”. Zijn ego is groot, zijn inspiratie lijkt eindeloos. Zijn impact onvergelijkbaar. Zijn levenspad grillig, met zijn highs en lows.

 Pablo Picasso gooit het over een heel andere boeg.

“Action is the foundational key to all success.

Our goals can only be reached through a vehicle of a plan,

in which we must fervently believe and upon which we must vigorously act.

There is no other route to success.”

 

Picasso, de werker, de doener, de wroeter, de man die recht op zijn doel afgaat vanuit zijn passie en talent. Niets of niemand ontziend. Onnavolgbaar als modern kunstenaar.

Persoonlijk kan ik weinig zeggen over succes. Ik ben daar niet zo goed in. Ik heb al ontdekt dat ik moeite heb de dingen groot te zien. Dus ik begrijp die creatieve geesten met angst voor succes maar al te goed. Ze hebben schrik er hun artistieke integriteit onder te verliezen, angst er iemand anders door te worden of niet met hun succes te kunnen omgaan. Klinkt dit jou bekend in de oren? Lees dan zeker dit artikel van Mark McGuinness. Het kan je tot nieuwe inzichten brengen waardoor je succes je beter zou kunnen afgaan.

Mijn succes is vreemd, het gaat breed en het heeft alles te maken met de rijke mix in mijn leven. De combinatie van privé en werk die heel dicht bij compleet geluk aanleunt. Mijn succes ligt verboren in het minitieus doseren van mijn energie, inspanningen en vreugde over al die facetten die mijn leven vol maken. Ik ben een meester in doseren geworden. En dat is niet voluit gaan (wat soms frustrerend is), maar wel heel vaak waarde bieden op veel verschillende manieren en terreinen. 

Maar één ding weet ik wel zeker, teveel sorry zeggen helpt niet om succesvol te zijn. Daarover de volgende keer meer.

Wat is jouw succes?

1 reactie op “Op ieders succes!

  1. […] succes om te gaan? Want ook al krijg je misschien een mooie kans, als je niet met het bijhorende succes kan omgaan, dan laat je het beter aan je voorbijgaan. Frank Sinatra durfde risico’s te nemen, had voldoende […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *