Hoe weet je wat het juiste moment is om wat te doen?

Het zal je misschien vreemd in de oren klinken, maar plannen en organiseren is geen puur rationeel gegeven. Zeker niet als creatieve ondernemer. Al dacht ik lang dat dat wel zo was. Jouw belangrijkste asset ben jij zelf. Jij stelt je planning op, spreekt je deadlines af, volgt die planning op, herziet die en ondertussen heb je je beste ideeën te bedenken en uit te voeren. En bovendien je motivatie en energie op peil te houden. Dus wat jij doet kan maar best kloppen met wie en hoe jij bent op dat moment. Op elk moment eigenlijk. Enkel op die manier kan je je volle potentieel inzetten en waarde creëren.

Deze ochtend zat ik klaar aan mijn bureau. Op mijn planning: het schrijven van mijn wekelijkse blogpost. Veelal de leukste paar uurtjes van de hele werkweek. Maar vandaag, pfff. Geen idee. Mijn voorzien onderwerp in mijn publishing plan was in het water gevallen. Voor het alternatieve onderwerp dat ik gisterenavond formuleerde voel ik vandaag opmerkelijk weinig. Slaapgebrek de afgelopen nachten verhindert me helder te denken. Dus begon ik maar door mijn newsletters te snuffelen op zoek naar inspiratie. Ondertussen gaf mijn stevige interne criticus me voortdurend alarmsignalen wegens “afwijken van de planning” en “niet halen van de deadline”. En het werd nog erger. Want twijfel sloeg toe. Al die interessante content die er te vinden is. En ik? Nog altijd geen idee. Tot wanneer ik mijn hele Ziezo. in twijfel trok. En de lucht was me te mistig om me naar buiten te dwingen voor een frisse neus. Toch voelde ik dat ik op mijn bureau hoorde te blijven zitten om deze verwarrende fase door te komen. Dus bleef ik maar doen wat ik eigenlijk niet hoorde te doen, nl. rondsurfen en snuffelen. Op zoek naar wat eigenlijk?

Tot ik de 99u presentatie van Jane ni Dhulchaointigh: “The Magic Is in The Process” bekeek. Jane is de uitvindster van sugru, een self-setting rubber die je kan kneden voor de oplossing die jij nodig hebt. Ze brengt haar verhaal mooi in beeld en heeft haar uitvinding omgezet in een prachtige community en groeiend bedrijf. Dit raakte me. Het verbond me met mijn professioneel proces en met de voortdurende vraag van onze meisjes om spulletje te “maken” voor hen.

En ja, ik ben opgelucht dat ik terug aansluiting heb gevonden bij mijn overtuiging dat de waarde in het proces ligt. Dus is het OK dat ik eventjes niet wist waarover ik zou schrijven. En ook dat ik niet weet waar Ziezo. precies naartoe gaat. Dat is zelfs prima. Zolang ik maar blijf voortdoen en toepassen wat goed voelt voor mezelf en mijn klanten en partners. En ik de kansen die er liggen pak, ontwikkel en verzilver. Waaronder een wekelijkse blogpost dus.

hoofd

IMG_1790www.saragerard.com

Heb jij ook wel eens van die momenten dat je de hele boel zou willen laten voor wat het is? En dat terwijl er eigenlijk teveel werk op de plank ligt? Keer dan even diep in jezelf. Volg je gevoel en je intuïtie en je komt vast op taken die op dat ogenblik goed voelen en zinvol zijn. Ook al loopt dat niet volgens de planning die je vooropstelde. Gun jezelf die voldoening, laad je energie hierdoor terug op en je bent klaar voor een nieuwe taak. Tijdsurfen en serial tasking doen hierin wonderen.

Als je erbovenop nog weet hoe je met je werkplek kan spelen, heb je heel wat in handen om je volle potentieel te benutten. Niet verwonderlijk dat kunstenaars vaak meerdere ateliers, werkplekken en locaties hebben om zich te inspireren, te werken of na te denken. Vaak niet of toch niet uitsluitend tussen negen en vijf.

Is dit allemaal nieuw voor jou? Als progress coach hou ik je gemotiveerd en in actiemodus om je doel te bereiken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *