Voltaire (1694 – 1778)

“Twijfel is onaangenaam en zekerheid is absurd.”

Here I am.

Twee jaar geleden schreef ik mijn eerste blogpost “Here I go”. En het voelt alsof het gisteren was. Ik ben toen in een roller coaster gestapt van zelfontwikkeling, enthousiasme, twijfel, initiatief en inspiratie. Met goede keuzes en soms ook minder goede keuzes. Maar het waren ontegensprekelijk de twee boeiendste jaren van mijn professionele leven.

Creatieve geesten motiveren en inspireren was en is nog steeds mijn doel. En ik mag vaststellen dat ik hiermee helderheid en daadkracht heb toegevoegd aan een aantal van jullie verwarde geesten. Wat me eigenlijk een beetje doet blozen nu ik het zo formuleer. Dus Ziezo. Hier ben ik dan. Ondertussen twee jaar overleefd als “self-marketing coach for creative professionals”.

Het was en is nog steeds niet makkelijk, want ik stel vast dat ik nog altijd uitleg wat het nu precies is wat ik doe. Hoe nieuwsgierig en geïnteresseerd de mensen ook zijn, iets nieuw starten wat je niet meteen in een vakje kan stoppen, is niet de makkelijkste keuze. Maar anderzijds, die makkelijke weg is zelden de interessantste gebleken als je het mij vraagt.

Ik ontmoette veel bijzondere mensen. Nieuwe en oude ontmoetingen, maar dieper en oprechter. De waardevolle vriendschappen zijn onschatbaar. Het vertrouwen dat ik krijg van mijn klanten is het mooiste compliment. De grootste verrassing is mijn trouwe supportersbasis en de verbazingwekkende goodwill in mijn netwerk. Wat mensen doen om elkaar vooruit te helpen, ik sta er telkens opnieuw van versteld. Ik ben dankbaar.

Het solo ondernemen gaat ook gepaard met het voortdurend in vraag stellen van jezelf, je aanpak, je keuzes, je competenties, je ambities enz. Maar gelukkig is er Voltaire (1694 – 1778), voortrekker van de Franse verlichting en prominente troubleshooter met de troostende gedachte:

 “twijfel is onaangenaam en zekerheid is absurd”.

Zo ben ik erachter gekomen dat mijn doelpubliek van “creatieve professionals” niet uitsluitend bestaat uit artistieke geesten die creaties bedenken of maken. Maar evengoed door creatieve geesten wiens business gebaseerd is op een persoonlijk talent of competentie. Zoals bvb:

  • Een zakelijk talent zoals sales, training, coaching, strategisch advies,… (consultants, adviseurs, …)
  • Een specifiek intellectueel vak zoals artsen, boekhouders, voedingsconsulenten, advocaten, … (vrije beroepen)

Ik richt me nu dus tot iedere creatieve professional met ambitie en zin om een stapje verder te gaan. De afgelopen twee jaar werd duidelijk dat er enkele terugkerende behoeftes zijn. En zo werden mijn eerste drie producten ontwikkeld.

  1. Je positionering als creatieve professional. De workshop “Maak van jezelf een sterk merk” helpt je jouw authentieke verhaal scherp te stellen om zo de juiste projecten aan te trekken zodat je met meer plezier je talent weet te valoriseren.
  2. Actieplannen opstellen. In het traject “Van idee over actieplan tot resultaat” zetten we jouw doel helder om via een actieplan je talent te laten bloeien.
  3. Daadwerkelijke vooruitgang. In het traject “Samen non stop vooruit” hou ik je als progress coach via een gestructureerde opvolging gemotiveerd en in actiemodus om zo je doel te bereiken.

Omdat Ziezo. jarig is deze week, geldt er 20% korting tot en met 20 augustus. Stuur gerust door.

Malevich_suprematism-two-dimensional-self-portrait-1915Malevich, suprematism-two-dimensional-self-portrait-1915

(omdat ik dit heel knap en een wel erg bijzonder portret vind, en ook omdat ik jullie niet wil vervelen met “twee paarden” van Edgar Degas, “twee krabben” van Vincent Van Gogh of “twee hanen” van Picasso)

 

2 reacties op “Voltaire (1694 – 1778)

  1. Proficiat, Charlotte. Geen evidente uitdaging maar met het doorzettingsvermogen, de empathie en nieuwsgierigheid die je eigen is, moet het zeker lukken om je als coach te handhaven. Nog veel succes gewenst met de verdere uitbouw van je praktijk.

    1. Dank je wel Philippe, ben antifragile aan het lezen voor het ogenblik. Nog maar pas gestart maar ik merk dat het interessant wordt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *