Getuigenissen “Doen wie je bent. Self-marketing voor solo-ondernemers”

Hieronder kan je lezen en voelen wat de deelname van enkele voorgangers voor hen betekende.

Caroline Van Dieren, soul creator for working & living spaces, RE-IMAGINE vertelt erover.

 

“Ik heb Charlotte geconsulteerd toen ik vastliep in de verschillende disciplines die ik combineer. Ook al ben ik daar heel erg trots op, mijn communicatie daaromtrent verliep stroef. Ik liep me meer te excuseren voor die veelheid dan dat ik er trots uitstraalde. Enter Charlotte. Ik stapte in het peer-to-peer traject samen met 4 andere creatieve solo ondernemers; een hele fijne, veilige groep. De groepsessies zijn hands-on en nodigen uit tot actie, tijdens de individuele begeleidingen gingen we dieper in op blinde vlekken, storende patronen…dingen waar we op vast liepen. Samen gingen we op zoek naar de rode draad doorheen mijn werk en dat bleek al snel Schoonheid te zijn…mijn baseline “Leverancier van Schoonheid” was geboren. En het werkt. Erg goed zelfs, ik kan er al mijn disciplines in kwijt, het levert toffe gesprekken op. Wat ik zelf niet zag, deed Charlotte me helder zien.” (Karen Van Winkel, leverancier van schoonheid)

Ik las het boek ‘Doen wie je bent’ vorige zomer’ en besloot om in het najaar het boek ook in de praktijk om te zetten door het traject te volgen. De workshop gaf me ruimte in mijn agenda om te werken aan de dingen die in mijn hoofd zaten. Het zette me in beweging om te ‘doen wie ik ben’. Door het werken in groep krijg je feedback en verdere inspiratie of andere inzichten van de anderen. De individuele sessies gaven me meer concrete diepgang in het pad dat ik verder wou volgen. ‘Doen wie je bent’ zet je in beweging naar de droom die je wil verwezenlijkt hebben. (Eliane Clement, HR Boutique)

“Elke ondernemer heeft een klankbord nodig. Als solo-ondernemer mis je dat vaak. Zeker bij de start van je activiteiten heb je nood aan structuur en helderheid in al je gedachten, die als vlooien in het rond springen. Met haar tonnen ervaring, heb ik me zeer goed begeleid gevoeld door Charlotte. Je zou een abonnement op haar moeten kunnen nemen.” (Jan Van Caneghem, WAAI,  Service Designer, helping organisations becoming human centered)

“Toen ik bij Charlotte terecht kwam, was mijn beslissing genomen mijn baan op te zeggen en voor mezelf te werken. Er kwamen toch veel vragen en onzekerheden de kop opsteken en daarom was het groepje solo-ondernemers een verademing. De combinatie van de interactie met het groepje (want je leert enorm veel van elkaar) en de privé sessies met Charlotte was zeer geslaagd. De werkmap die je bij elke sessie aanvult met je notities heb ik nadien nog regelmatig geraadpleegd. Dit kwam voor mij op het juiste moment en ik kan het iedereen aanbevelen.” (Anne Drake, auteur van Doe het zelf, Ecologie op hoge hakken)

“Charlotte De Mey is het levende bewijs dat je geen tafelspringer hoeft te zijn om aan de bak te komen. Je eigen bedrijf starten is als een kind ter wereld brengen. De weg ernaar toe heeft zoveel hordes dat je er soms weemoedig van wordt. In doen wie je bent krijg je handvaten en is er interactie met lotgenoten, zodat je in de besloten groep je zowel je  “winning goals “ kan vieren als je  bobookes bespreken.  In doen wie je bent vertrek je vanuit jouw verhaal, dat eigenlijk kleurrijker is dan je je kan voorstellen. Charlotte neemt geen krijgershouding aan, ze werkt veeleer vanuit een zen-houding. Charlotte moedigt je aan om vriendelijk te zijn voor jezelf, maar ook om die stoute schoenen aan te trekken.” (Inge Straetmans  van Wines & Stories -Taking Pride in Taste)

“Dankzij het traject “Doen wie je bent” heb ik bewust tijd genomen om mijn business te evalueren en van dichterbij te bekijken. Na enkele jaren ondernemen is het belangrijk om stil te staan bij je doelgroep, je aanbod of specialisatie,… en dit voornamelijk vanuit je eigen “goesting” tot ondernemen. Ook mijn logo en website kregen concreet vorm. Ik zag hoe ik mijn persoonlijke insteek kon geven aan mijn ondernemersverhaal. Door de verhalen en voorbeelden van anderen deelnemers, kon ik mijn eigen verhaal beter voor ogen brengen.” (Katty Van der Linden)

“Doorheen dit traject ging ik op ontdekking naar mezelf. Wie ben ik, wat drijft mij, waar liggen mijn passies? Het werd een boeiende en intense zoektocht naar mijn identiteit en talenten. Eens bewust van mijn talenten ging ik dieper nadenken over hoe ik mezelf kon profileren naar de buitenwereld toe, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Na het traject ben ik gestart als jonge ondernemer met een eigen visie. Een proces waarbij je naar de essentie gaat. Een zoektocht, die nog bezig is en zal blijven, mijn minimaliseerproces naar “doen wie je bent”. (Guillaume Van Durme)

“Van mijn passie mijn beroep maken was altijd al mijn droom. Maar tussen droom en werkelijkheid  liggen heel wat struikelblokken die zorgen voor angst en onzekerheid. Charlotte hielp mij om de zaken wat te relativeren en van een meer rationele kant te bekijken. Ze hielp me inzien dat ik op eigen kracht best wel veel dingen kan verwezenlijken. Doorheen het traject dat ik bij haar volgde kwam ik in contact met andere solo ondernemers die vaak met dezelfde vragen als ik zitten. Door mekaar te helpen kreeg ik een beter inzicht in mijn eigen krachten en talenten, wat me heel wat meer zelfzeker, daadkrachtig en ook trots deed voelen. Ik kreeg ook heel wat hands-on advies over mijn projecten. Intussen is Doen wie je bent zo een beetje mijn levensmotto geworden.” (Jozefien Ryckx van Goestjes)

“Afgelopen jaar volgde ik bij Charlotte dit traject. De maandelijkse bijeenkomsten en zeker ook de individuele sessies gaven me inzicht, tools, deadlines die ik nodig had om verdere stappen te zetten in de richting waarop ik mijn zaak in de wereld wil zetten alsook wie ik nu eigenlijk ben. Want ook ik ben mijn merk. Dankjewel hiervoor, het heeft me doen inzien waar ik haperde, mijn visie verscherpt en mijn missie in woorden laten vertalen. De individuele sessies zorgden voor een vertaling van de inzichten in acties. Doen! zou ik zeggen, het brengt je op welke manier dan ook dichter bij jezelf en je purpose. (Liesbet Van Hende)

"Het gaat niet over jezelf veranderen in functie van de markt, maar wel over het benaderen van jouw markt in functie van wie jij bent."

Meer info over het boek

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang tweemaandelijks inspiratie in persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers en leiders.