Elf hoog en op wandel

Diep en zinvol werken. Waar doe je dat? Misschien is het niet op je gebruikelijke werkplek. Of misschien net wel. Zelf hou ik er nogal van om te variëren in mijn werkplek. Ik heb daar zo mijn redenen voor.

werkomgeving, werkplek in de persoonlijke ontwikkeling voor ondrnemers, loopbaanbegeleiding
Huis Stephen King

 

Dit is het huis van de auteur Stephen King, Bangor in Maine, USA. En als je ’t mij vraagt, komt dit dicht in de buurt van de ideale locatie om zijn duistere verhalen te bedenken. Al heb ik er geen enkel van gelezen moet ik bekennen. Photo Credit: AP Photo (16/5/2005).

 

 

Afgelopen vrijdag maakte ik tijd en ruimte om voor mezelf mijn self-marketing workshop te doorlopen. Mijn klanten neem ik hiervoor telkens mee naar een inspirerende locatie. Dus heb ik mezelf op hetzelfde getrakteerd. En ik wist al gauw waar. Eén telefoontje later had ik de afspraak om een dagje te werken in het appartement van een vriend, elf hoog. Met smaak ingericht en in stijl ontvangen. Met ver zicht en storm buiten. En dat was precies wat er nodig was om mijn vertrouwde gedachten de mist in te sturen en ruimte te scheppen voor nieuwe ideeën. Mogelijkheden zat daar.

We kunnen de kruisbestuiving tussen enerzijds omgeving en anderzijds productiviteit en creativiteit niet langer ontkennen. Wat de meesten onder ons ook niet doen. Maar nog te vaak ligt de verklaring voor te laag geëngageerde mensen in het ontbreken van zonlicht, het beperken van het uitzicht, een seating plan met de rug naar de deur en elkaar, een voortdurende overprikkeling en een gebrek aan rustruimte waar ze kunnen herstellen van die overprikkeling. Onze geesten staan heel erg in verbinding met al de signalen die ze te verwerken krijgen. Hoe minder comfortabel we ons voelen tijdens het werk, tot hoe minder cognitieve bronnen we onszelf toegang verlenen. En laat ons denken nu net de basis zijn van onze creatieve activiteiten.

Hoe zit het met jouw werkomgeving? Is de dosis prikkels okee voor jou? Heb je mentale rustruimte in de buurt? Voldoende uitzicht, verse lucht en zonlicht? Weinigen onder ons kunnen op al deze vragen ja antwoorden. En dan kan een stuk van de oplossing voor sommigen in korte wandelingen liggen. Of voor anderen in contact met huisdieren. Of in beide.

Tips persoonlijke ontwikkeling voor creatieve en artistieke ondernemers ihkv hun loopbaanbegeleiding, al dan niet met loopbaancheques
Henri Matisse à Nice, c. 1943 /Roger SCHALL /sc

 

Seth Godin moedigt ons terecht aan op wandel te gaan. Vooral wanneer we er geen zin in hebben. En wanneer we ook helemaal geen zin hebben in een babbel, net dan nodigen we een gesprekspartner uit.

Of je hond, zoals Picasso zo vaak deed.

Tips persoonlijke ontwikkeling voor creatieve en artistieke ondernemers ihkv hun loopbaanbegeleiding, al dan niet met loopbaancheques

 

Dali_miereneter
Salvador Dali op wandel met zijn miereneter

Of je miereneter, zoals Salvador Dali deed. Al hou ik meer van het wandelen met mijn denkbeeldig schildpad. Lekker traag.

 

 

Bronnen:

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *